Atiker Set MVS01 Silindir 0° FP03.00 SET İÇERİĞİ

 

Atiker Şamandıra MV01 Sil. 0°

 

Atiker Dolum Noktası FP03

 

Atiker Havalandırma Kapağı HV01

 

Atiker Seviye Sensörü 50 Kohm Kablolu

 

Atiker Havalandırma Hortum Ø32 mm 1 Adet

 

Atiker TS01 Ø 200 mm Silindir Tanklar

 

Atiker TS01 Ø 230 mm Silindir tanklar

 

Atiker TS01 Ø 244 mm Silindir Tanklar

 

Atiker TS01 Ø 270 mm Silindir Tanklar

 

Atiker TS01 Ø 300 mm Silindir Tanklar

 

Atiker TS01 Ø 315 mm Silindir Tanklar

 

Atiker TS01 Ø 360 mm Silindir Tanklar

 

 

Atiker TS01 Ø 400 mm Silindir Tanklar

LPG dönüşümü nedir ve nasıl yapılır?

LPG dönüşümü, içten yanmalı motora sahip araçlarda, aracın mevcut bulunan sisteminde herhangi bir değişiklik yapmadan, araç üzerine ek olarak monte edilen bir sistemdir. İçten yanmalı motorlarda yakıt olarak benzin ve motorin başta olmak üzere petrol bazlı yakıtlar kullanılmaktadır. Esas olarak LPG dönüşümü, LPG’de aynı şekilde petrol türevi bir yakıt olduğu için, aracın yanma odalarına benzin yerine LPG püskürtülerek motorun çalışmasına dayanan bir sistemdir.

LPG dönüşümü, alanında profesyonel servisler ve kişiler tarafından yapılmalıdır. LPG sisteminin sürekliliği ve verimliliğini açısından bu konu önem taşımaktadır.

LPG dönüşümüne başlamadan önce;

- Aracın ruhsat bilgileri, teknik özellikleri ve sisteme uygunluğu kontrol edilir.
- Araca ait Petrol ECU bilgileri kontrol edilir.
- Yapılan kontrol sonucu araca en uygun kit seçimi yapılır.


Montaj esnasında uygulanan aşamalar şu şekildedir;

- Mekanik komponentlerin takılması.
- Elektronik bağlantıların yapılması.
- Araca göre belirlenmiş olan uygun yazılımın yüklenmesi.

Aracın LPG dönüşümü tamamlandığı zaman yol ayarları, gerekli testler ve kontroller son kez yapılarak araç müşteriye teslim edilir.

Dizin

LPG dönüşüm ekipmanları nasıl seçilmelidir?

 

Araca uygulama yapılacak olan LPG kiti aracın motor tipine, beygir gücüne, turbo durumuna ve silindir özelliklerine göre değişiklik göstermektedir.

Günümüzde araçlar motor tipine göre MPI (Multi Point Injection) ve DI (Direct Injection) şeklinde ayrılmaktadır.

MPI motorlar için uygulanabilen Prins kitleri;

- VSI-2
- Silverline
- Kompakt kitler (EcoMax ve TechnoMax)

DI motorlar için uygulanabilen Prins kitleri;

- VSI-3 DI
- VSI-2 DI

Kullanılacak olan parçalar ECR-67R ve TSE standartlarına göre uygun olmalıdır.
LPG kitlerinde bulunan ve araca uygulanan temel komponentler şunlardır;

- Regülatör.
- Enjektör. (Aracın silindir sayısına ve silindir hacmine göre değişiklik göstermektedir.)
- Filtre Ünitesi
- Elektronik Kontrol Ünitesi (ECU)
- Yakıt seçici anahtar

LPG dönüşümünün avantajları

 

Günümüzde ulaşım insan hayatında önemli bir yer kaplamaktadır. Bu yüzden insanlar ulaşımın ekonomik, güvenli ve konforlu olmasını tercih etmektedir. LPG sistemi bulunan araçlarda kilometre başına düşen yakıt masrafı %45-55 oranında azalmaktadır. Araç sahiplerinin LPG dönüşüm sistemlerini tercih etmesinin temel sebebi yakıt masraflarından tasarruf etmektir.

Ayrıca;

- Çevrecidir: LPG diğer petrol bazlı yakıtlara göre daha düşük karbonlu bir yakıttır. Bu yüzden çevreye daha az CO2 emisyonu gerçekleşir.

- Oktan sayısı daha yüksektir: Oktan sayısı, yakıt performansının standart bir ölçüsüdür. Oktan sayısı ne kadar yüksek olursa, yakıt ateşlemeden önce o kadar fazla sıkıştırmaya dayanabilir. Çünkü oktan seviyesi düşük olduğu zaman, güçlü bir sıkışma gerçekleşmez. Bu ise motora zarar verebilecek yüksek sıcaklıklara ve yüksek basınçlara neden olur. Ayrıca, vuruntu önleme derecesi bir oktan sayısı olarak verilir. LPG’nin diğer yakıtlara göre oktan sayısı %8-10 oranında daha yüksektir. LPG’nin ortalama oktan sayısı ortalama 105’tir.

 

-Daha az motor aşınması sağlar: LPG’nin bileşenleri propan ve bütandır. İçeriğinde herhangi bir katkı bulunmamaktadır. Bugün benzinde kullanılan vuruntu önleyici katkı maddeleri oksijenatlardır; etil tersiyer bütil eter (ETBE), metil tersiyer bütil eter (MTBE), tersiyer amil metil eter (TAME) ve diğer oksijenatlardan oluşmaktadır. LPG içerisinde herhangi bir katkı maddesi bulunmamasından dolayı, daha az silindir aşınması olur ve motor ömrünü uzatır.

-Motor yağı ömrü uzundur: Oktan sayısının yüksek olması ve içeriğinde herhangi bir katkı maddesi olmamasından dolayı yanma odalarında daha temiz yanma gerçekleşir. Bu yüzden motor yağı ömrü uzun olmaktadır.

-Buji ve bobin ömrünü uzatmaktadır: Oktan sayısının yüksek olmasından dolayı, ateşleme benzine göre daha hızlı ve etkili gerçekleşir. Daha verimli bir ateşleme sebebiyle buji ve bobin ömrü uzun olur.

-Benzin pompası ömrü uzar: LPG sisteminde ittirici kuvvet uygulayan bir pompaya ihtiyaç duyulmamaktadır. Bu yüzden, araçta LPG aktif edildiği zaman benzin pompası tekrar benzin aktif olana kadar devre dışı kalır ve benzin pompasının daha az yıpranmasını sağlar.

-Performans kaybı olmaz: LPG daha düşük karbonlu olmasından dolayı ısı enerjisi (kalorifik) miktarı görece daha azdır. (%2-3 oranında) Bu ihmal edilebilen bir değerdir, vuruntu oluşturmamasından dolayı performans kaybı hissedilmeyecek kadar azdır.

LPG’nin bu ve benzeri daha birçok avantajı bulunmaktadır. LPG’nin avantajlarından faydalanmanın sürekliliğini sağlamak için araç bakımları ve LPG bakımları mutlaka periyodik olarak yaptırılmalıdır.

Atiker Kurumsal

Kurucumuz ve Onursal Başkanımız Mehmet Ali Atiker’in 1971 yılında soğuk demircilik alanında faaliyet göstermek üzere 30m2 ‘lik bir atölyede başladığı iş hayatı ve küçük işletme 1974 yılından itibaren saçtan sondaj boru imalatına başlamış, 1983 yılında Meram Sanayi’de 1.500m2 alana sahip yeni imalathaneye geçilmesiyle birlikte “Atiker Metal A.Ş. kurulmuştur. 1996 yılında Konya’da ilk PVC plastik boru imalatı gerçekleştirilmiş, 1998 yılından itibaren Türkiye’de “ATİKER” ismi ve markası ile özdeş hale gelen LPG yakıt sistemlerine yönelmiştir.

2012 yılında ticari ünvanı   “Ömer Atiker Makine A.Ş.” olarak değiştirilerek, faaliyet gösterdiği sektörde  yeni bir atılıma ve yeni bir başlangıca hazır hale gelmiştir.    

Bugün;  sektöründe Çin’den sonra en büyük yaklaşık 60.000 m2  kapalı alana  sahip Konya’daki modern entegre tesislerimizde, 700’ü aşkın çalışanımızla ileri teknoloji kullanarak yüksek kaliteli ürünler üretmekteyiz. Son yıllarda geliştirdiğimiz yeni ürünler, teknoloji yatırımlarımız ve kapasite artırma çalışmalarımız sayesinde üretim kapasitemiz katlanarak artmış ve kullandığımız üretim teknolojisi tamamen yenilenmiştir. Tesislerimizde yüksek kaliteli ve düşük maliyetli üretim için gerekli teknolojik altyapı oluşturulmuş olup, “Çevre Dostu İleri Teknoloji Ürünleri” sloganıyla müşterilerimize yüksek kaliteli, ileri teknolojili ürünleri uygun fiyatlarla sunmayı başardık. Üretimimizin %60’ını 5 kıtada 40’tan fazla ülkeye ihraç ederek, ATİKER küresel bir marka haline gelmiştir.

Atiker Kalite

2006 yılında ISO 9001:2000 standardına göre kurmuş ve belgelendirmiş olduğumuz Kalite Yönetim Sistemini yürütmekte, üretimde kullanılan tüm malzemelerde ve üretim yöntemlerinde ürün kalitesini ve ürün güvenilirliğini ön planda tutarak yurtiçinde ve dışında saygın imajımızı sürdürmekteyiz.

Ürünlerimiz ECE R 67-01 Avrupa Kalite belgeli olup bu regülasyonun gerektirdiği tüm şartları karşılamaktadır.
Malzeme siparişinden ürün teslimine kadar tüm aşamalarda sistemin gerektirdiği kalite kontrol faaliyetleri yürütülür.
Tank üretiminde T.C. Erdemir fabrikalarının DIN EN 10120 kalite LPG Tüp Çeliği saclarından başka sac kullanılmaz.
Tanklarının koloretleri dövme çelikten yapılır sızıntı riski taşımaz.
Tank imalat aşamalarından kaynaklar; her vardiya için X-Ray kontrolüne tabi tutulur.
Tanklar %100 hidrostatik basınç testine tabi tutulur testi geçemeyen tanklar imha edilir.
Dönüşüm ekipmanları üretiminde ürün fonksiyonu ve güvenliğini sağlayan testler üretim aşamasında %100 uygulanır.

 

KALİTE POLİTİKAMIZ

 

Müşterilerimizi memnun etmek, firmamızın gelişmesini sürdürmek ana ilkemizdir.
Başarılı olmak için ;

Herkesin ekip ruhu ile işini severek ve bilinçli çalışmasını sağlamalıyız

Tedarikçilerimizin kaliteye önem vermesini sağlamalıyız

Çevrenin korunmasına katkıda bulunmalıyız

Kalitemizi sürekli kılmalı ve iyileştirmeliyiz,

Çalışanlarımızın eğitimine önem vermeliyiz  

 

ÇEVRE ENERJİ İŞGÜVENLİĞİ POLİTİKAMIZ

 

Çevre, Enerji ve İş Sağlığı ile ilgili mevzuata uyarak kaynaklarımızı doğal dengeyi bozmadan kullanmak, tüm faaliyetlerimizde enerjiden tasarruf etmek, yenilenebilir enerji kullanımı arttırmak, çalışanlarımızın sağlık ve güvenliğini sağlamak, amaç ve hedeflerimize ulaşmak için gerekli kaynak ve bilgiyi sağlamak, müşterilerimize en güvenilir ürünleri, en iyi hizmeti sunmak ana ilkemizdir; Başarılı olmak için;

Çevre dostu ürünlerimizin tasarımından arzına kadar tüm üretim ve hizmet aşamalarında çevre ve insan sağlığına zarar vermemeliyiz,

Doğal kaynakları ve enerji kaynaklarını etkin ve verimli kullanarak tasarruf etmeliyiz,

Atıkların azaltımı, çevreye zarar vermeden bertarafı, tekrar kullanımı, geri dönüşümü ve geri kazanımı için çalışmalar yapmalıyız,

Çevresel etkileri dikkate alarak kirliliğe kaynağında önlem almalıyız,

İş sağlığı ve güvenliği risklerini dikkate alarak meslek hastalıkları, kaza ya da hasar risklerine karşı önlem almalıyız,

Çevre, enerji ve İş sağlığı ve güvenliği amaç ve hedeflerimiz doğrultusunda tüm çalışanlarımızı eğitmeli, tedarikçilerimiz ve müşterilerimizi bilinçlendirmeliyiz,

Çalışanların katılımı ve memnuniyeti ile performansımızı sürekli geliştirmeliyiz.